PVC OKNA IN VRATA


Go to content

ALU rolete

SENČILA > ROLETE

ALU ROLETE (profil 37mm, 39mm in 45mm)

Lamele ALU rolet so izdelane iz aluminija. Notranjost profila ALU rolet je polnjena z visoko kakovostno izolacijsko peno, kar daje roleti odlično zvočno in toplotno izolacijo ter trdnost. Lamele ALU rolet so namenoma večstopenjsko lakirane. To jih naredi bolj odporne proti zunanjim vremenskim vplivom in UV žarki. ALU rolete so odporne proti mehanskim udarcem. ALU rolete so lahke in tečejo skoraj neslišno. Na izbiro imamo različne barve ALU rolet, ki nam omogočajo lažje kombiniranje z barvo fasade. Izbirate lahko med naslednjimi barvami ALU rolet: bela, svetlo siva, bež, lesno svetla, lesno temna in skoraj črna. Vgradnja je izvedljiva pred (podometna) ali po nanosu fasade (nadometna izvedba).


PVC rolete ali ALU rolete?

Tako PVC rolete kot tudi ALU rolete imajo svoje prednosti - vsak izdelek svoje. Potrebno je poudariti, da se obe vrsti rolet ponašata z lepim videzom. Če pa vprašate za mnenje strokovnjaka, vam bo na nedvomno priporočil ALU rolete. ALU rolete so namreč odlična vremenska in toplotna zaščita, nudijo zaščito pred radovednimi pogledi in hrupom, vlomilcem pa predstavljajo veliko oviro.
Rolete zagotavljajo do 25% boljšo toplotno izolacijo pozimi. Sončna svetloba se skorja popolnoma odbije od rolet. Dejstvo pa je tudi, da rolete ublažijo zunanji hrup za 10 decibelov.
Zavedati se moramo, da rolete niso samo rolete. Roletne lamele so lahko iz različnih materialov kot so les, aluminij, jeklo ali umetne mase. Kakovost, izvedba in montaža rolet imajo odločilen vpliv na njihovo uporabo. Izjemna rešitev so aluminijaste rolete. Razloga zato je aluminij, ki je optimalna kovina za gradbene izdelke, ki so dnevno izpostavljeni različnim vremenskim vplivom. Poleg tega je aluminij lahka kovina, vendar ima kljub temu visoko trdnost. Priznati moramo, da so okna in rolete iz lesa prav tako lepe. Čeprav je les lep material, je na področju trpežnosti, ekonomičnosti in funkcionalnosti aluminij nepremagljiv. Pri ALU roletnih profilih lahko izbirate med 12 različnimi standardnim barvami. Površina je lakirana in jo ni potrebno ponovno lakirati. ALU rolete so res odlična in ekonomična rešitev.

Izbirate lahko med notranjimi in zunanjimi omaricami vgradnje.


ALU ROLETE

PODJETJE | PVC OKNA | PVC VRATA | SENČILA | SCHÜCO | STEKLENE STENE | KONTAKT | Zemljevid strani


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu