PVC OKNA IN VRATA


Go to content

SCHÜCO


Varčevanje z energijo+
SCHÜCO

Podjetje SCHÜCO je vodilni svetovni proizvajalec aluminijskih gradbenih sistemov in ekspert na področju PVC sistemov in solarnih sistemov.

Inovativni SCHÜCO sistemi iz umetne mase

Naraščajoči stroški energije, omejeni naravni resursi ter izboljšanje zaščite okolja in planetarne klime postavljajo vedno nove zahteve. Koncept Energy2 - varčevanje z energijo in pridobivanje energije - spada tako med centralne naloge projektiranja in opremljanja novih objektov. Ta koncept je vodilo za celotno pročelje objekta in je sinonim za nove energetske zasnove, ciljno usmerjene, učinkovite in integrirane v arhitekturo sodobnega časa. Danes vsekakor velja, da je potrebno izkoristiti energetski potencial objekta. Tehnika, funkcija in oblika najmodernejše tehnologije SCHÜCO sistemov iz umetne mase to omogočajo: ob maksimalni varnosti, učinkoviti, avtomatizaciji pročelij objektov in izvrstnem dizajnu. Naraščanje števila prebivalstva v svetu in hkratno naraščanje stopnje svetovne blaginje vodita v močan porast porabe primarne energije, ki se pridobiva iz omejenih naravnih virov. Izkoriščanje novih svetovnih nahajališč je vedno dražje, to pa posledično občutimo v stalnem višanju cen surove nafte in zemeljskega plina na svetovnem trgu. To seveda zahteva spremembe načina razmišljanja in postavitev novih strategij. Poslanstvo je jasno: pazljivo ravnanje z energetskimi viri in nove oblike pridobivanja energije sta osrednji nalogi naše in bodočih generacij.
Glavna cilja sta varčevanje z energijo in sočasno pridobivanje energije. Te smernice za lupino objektov in njene komponente smo poimenovali Energy2. Koncept ne predstavlja samo energetskih vidikov, temveč tudi sodoben dizajn, sistemsko preizkušeno avtomatizacijo in varnostno tehniko lupine objekta. SCHÜCO in podjetje ALUKÖNIGSTAHL že danes prispevata pomemben delež k zaščiti naše klime npr. z inovativnimi sistemi za okna iz umetne mase, ki učinkovito povišajo toplotno zaščito, z inovativnimi fasadami in s solarno tehnologijo. Izkoriščanje lupine objekta pa ni pomembno samo iz vidika nižanja stroškov energije, večata se namreč tudi vrednost same energetsko optimizirane zgradbe in pomembnost nekaterih nematerialnih faktorjev, kot sta npr. kvaliteta življenja in bivanja. Ti vidiki so bistveni pri novogradnjah in vedno bolj pogosto tudi pri sanacijah in celovitih prenovah. Prav tam dosega Energy2 s sistemi iz umetne mase visoko stopnjo učinkovitosti, saj se gradbena substanca s toplotno zaščitenimi gradbenimi elementi in npr. sočasno solarno-tehnično izrabo energije kar večkratno izboljša. Lupina objekta pa kot presečišče med njegovo zunanjostjo in notranjostjo izpolnjuje številne funkcije, ki skrbijo za optimalne pogoje življenja, dela ali proizvodnje. K temu sodijo še varnostne zahteve in želje po avtomatizaciji funkcij objekta, da bi se ob varčevanju z energijo zmanjšali še obratovalni stroški objekta skozi njegovo celotno življenjsko dobo.
Koncept Energy2 je tako tudi na področju SCHÜCO sistemov iz umetnih mas neločljivo povezan z inovacijami na področjih avtomatizacije, varnosti in dizajna.


SCHÜCO je prvo podjetje, ki proizvaja dekorativne PVC profile s povsem novim, brezčasnim lesenim videzom, skoraj popolnoma enakem videzu pravega lesa. Na trgu sta dve vrsti novih dekorativnih folij in sicer Siena Noce in Siena Rosso.

Barvna paleta profilov je izjemna in vam dopušča skoraj neomejeno domišljijo.

Letošnje leto sta zelo modna Aluminij in Metallic dizajn, ki sta na razpolago v enostranski ali obojestranski varianti.


ZNAMKA SCHUCO

PODJETJE | PVC OKNA | PVC VRATA | SENČILA | SCHÜCO | STEKLENE STENE | KONTAKT | Zemljevid strani


Back to content | Back to main menu